Jennechien Tiemens

In mijn rt-praktijk Tiemens teaching, werk ik sinds oktober 2016 met Taalblobs. Het is een gevarieerd adaptief programma. Aangezien ik de SchoolVaardigheidsTest Spelling afneem (SVT Spelling van Boom test onderwijs), kan ik de scores van de toetsen invoeren in het programma, zodat de leerlingen spelling-op-maat krijgen.

De leerlingen zijn enorm enthousiast over het programma. De spelletjes zijn aantrekkelijk en de leerlingen kunnen “blobs” verdienen, die op een spaarkaart verzameld worden. Wanneer een kaart vol is, print ik de kaart uit en dat vinden ze geweldig.

Verder gebruik ik Taalblobs om de spellingregel, die ik een bepaalde week aan de orde stel, in te oefenen. Bovendien herhaal ik ook oude spellingregels. Ze kunnen de spellingwoorden ook als leesopdracht gebruiken in het programma. Het komt regelmatig voor, dat broertjes en zusjes van mijn leerlingen die al op de middelbare school zitten, graag een account willen, omdat ze het zo’n leuk spel vinden.

Taalblobs is voor mijn praktijk een echte aanwinst, leuk en educatief!

- Jennecien Tiemens
RT-praktijk Tiemens teaching (Zwolle)
Bor Wijnker

De zeer eenvoudige manier om oefeningen klaar te zetten spreekt ons zeer aan. Doordat er verschillende games aan kunnen worden gekoppeld blijven de kinderen actief en enthousiast voor dit programma.

- Bor Wijnker
BS Het Kleurenorkest (Limmen)
Menno van Harten

Leerlingen worden weer enthousiast over het werken aan spelling, het zorgt voor een flinke boost! Door de afwisseling in spelletjes en oefeningen is het voor de kinderen een leuke activiteit!

- Menno van Harten
Basisschool 't Prisma (Doetinchem)
Harrie Meinen

De kinderen zijn heel enthousiast over de spellen van taalblob. Zelfs in de vakantie loggen veel kinderen in om te oefenen. Mooi dat er zo al spelenderwijs geoefend wordt.

- Harrie Meinen
CBS De Kardoen (Ommen)
Diny Boot

Door taalblobs te gebruiken wordt het intensief oefenen van lezen en spellen een stuk leuker! Veel uitdagende spelletjes zorgen voor veel oefenen met plezier!

Diny Boot
Klanktoren (Ugchelen)