Taalblobs gebruiken: Op school, thuis en bij RT

Taalblobs is een zeer flexibel oefenprogramma voor de Nederlandse spelling dat op vele plaatsen en manieren kan worden ingezet. Het programma is daardoor interessant om aan te schaffen voor verschillende instanties zoals scholen, ouders en Remedial Teachers.

Welkom bij Taalblobs

Voor scholen

Methode onafhankelijk

Taalblobs is methode onafhankelijk en de leerlijn sluit aan bij alle gangbare schoolmethodes

Adaptief oefenprogramma

Standaard kan de hele groep werken met het automatische adaptieve oefenprogramma.

Aangepaste taken voor gehele groep

Het is mogelijk om voor de gehele groep in één keer aanvullende oefening in te stellen zodat optimaal kan worden aangesloten bij de les in de klas.

Inzicht in de voortgang

De voortgang kan per groep of per leerling op overzichtelijke wijze worden weergave

inlezen SVT spelling

Het is mogelijk om toetsresultaten van de SVT spelling (Boom test onderwijs) voor de gehele groep in te lezen.

Inlezen en synchroniseren klassen vanuit EdexML

Vanuit een edexML bestand kan in één keer de gehele structuur van alle groepen en leerlingen worden geïmporteerd of worden bijgewerkt.

Op school en thuis oefenen

Via Taalblobs kan eenvoudig een huiswerktaak worden meegegeven waarbij achteraf is na te gaan hoe vaak en met welk resultaat er is geoefend.

Voor thuisgebruik

Gemakkelijk in het gebruik

Taalblobs kan gewoon vanuit de webbrowser (chrome) gebruikt worden en het vraagt dus geen ingewikkelde instellingen vooraf. Binnen enkele minuten kan het kind aan de slag met oefenen!

Excellente didactische leerlijn

Door de uitstekende didactische leerlijn krijgt het kind thuis extra oefening die goed aansluit bij het onderwijs van school.

Automatisch het juiste programma

Het adaptieve oefenprogramma selecteert automatisch de juiste oefening waardoor de ouder hier geen omkijken meer naar heeft.

Uitgebreid beloningssysteem

Voor het stimuleren en vasthouden van de motivatie is aan Taalblobs een uitgebreid beloningssysteem met spaarkaarten, munten en beloningsspelletjes toegevoegd.

Aantal oefentaken instellen

Het aantal oefentaken dat het kind dagelijks in de takenlijst krijgt aangebonden, kan gemakkelijk worden aangepast per type taak (lezen, klanktaken, spelling).
Taalblobs nieuwe spaarkaart
Taalblobs logo groot

voor Remedial Teachers

Volledige controle

Met Taalblobs hebt u volledige controle over de taken die worden aangeboden in het oefenprogramma. U kunt bijvoorbeeld zelf de woordgroepen en bijbehorende spellen selecteren die geoefend moeten worden.

Aangepaste taken voor kleine groep of per kind

Het is mogelijk een maatkwerkprogramma in te stellen voor een kleine groep RT leerlingen of voor een individuele leerling.

adaptieve taken aanvullen

Indien gewenst kan het maatwerkprogramma voor de leerling worden aangevuld met adaptieve oefentaken.

Inzicht in de voortgang

Door de continue monitoring van het programma kan op ieder gewenst moment een gedetailleerde voortgangsrapportage met o.a. een foutenanalyse op woord- en regelniveau worden opgevraagd.

Op school en thuis oefenen

Via Taalblobs kan eenvoudig een huiswerktaak worden meegegeven waarbij achteraf is na te gaan hoe vaak en met welk resultaat er is geoefend.